-
Author: Muhammed b. Salih el-Useymin
Translators: M.Beşir Eryarsoy
Publisher: Guraba Yayınevi
Source: http://www.islamhouse.com/p/992
Bu kitap, dört bölümden meydana gelmektedir. Bunlar: Birincisi: İsim ve sıfat tevhidinden ne kastedilmektedir? İkincisi: Fâsid bir te'vile veya zannî bir ictihada uymak dalâlet esaslarındandır. Üçüncüsü: Allah'ın sıfatlarına îmân etmenin mü'minin kalbinde bıraktığı tesir. Dördüncüsü:Îmân unsurlarını oturtmada Kur'an'ın metodu.
Author: Abdurrahman Abdulhalık
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: Mustafa Dönmez
Ümmetin fırkalara bölünmesinin sebeplerini araştırıp bu sorunu çözmek şer'î bir taleptir. Burada, sonuçları ümmeti sarsan büyük bir sorundan bahsedeceğim. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-’in ashâbı ile Ehl-i Beyt ve diğer insanlar arasındaki merhametten kısaca söz edeceğim. Aralarında geçen savaşlara rağmen onlar birbirlerine karşı yine de merhametlidirler.Uydurma hikâyeler anlatanlar bilmez gibi görünseler ve haberleri rivâyet edenler ondan bahsetmeseler de, bu bir gerçektir, bu gerçek apaçık kalacak ve bu haberleri aktaranların çoğunun uydurmalarına ve hayallarine cevap verecektir. Bu uydurmaları, hevâ sahipleri, siyasî emelleri olanlar ve düşmanlar tarafından menfaatlarını gerçekleştirmek ve bu ümmet arasındaki ayrılık ve bölünmeyi kökleştirmek üzere kullanılmıştır.
Author: Salih b. Abdullah ed-Derviş
Reveiwers: Muhammed Şahin
Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
-
Author: Muhammed Nasıruddin el-Elbani
Reveiwers: Harun Yıldırım
Translators: M.Beşir Eryarsoy
Publisher: Guraba Yayınevi
Source: http://www.islamhouse.com/p/934
Author: İbn-i Ebi'l-İzz
Translators: M.Beşir Eryarsoy
Publisher: Guraba Yayınevi
Source: http://www.islamhouse.com/p/994
Allah'ın dîninde sebât etmek, azimle ve tutarlılıkla sırat-ı müstakim'de yürümek isteyen her sâdık müslüman için en başta gelen bir istektir.Müslümanın, sebâtı sağlayacak sebeplere bugünkü ihtiyacının, selef zamanındaki bir kardeşinin ihtiyacından daha fazla olduğu konusunda hiçbir fikir sahibinin şüphesi yoktur.Zamanın kötülüğü,kardeşliğin azlığı, yardımlaşma ve dayanışmanın zayıflığı nedeniyle bunu gerçekleştirmek için gereken gayret daha büyüktür.
Author: Muhammed Salih el-Muneccid
Reveiwers: Muhammed Şahin
Translators: İsmail Yaşa
Publisher: http://www.islah.de web sitesi