Muslim Library

Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Sevgisi ve Alâmetleri

  • Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Sevgisi ve Alâmetleri

    Hiç şüphe yok ki Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'i sevmek, îmândandır. Nitekim kulun, Rasûlullah -sallallahu aleyhi vesellem-'i kendi canından, babasından, evlâdından, âilesinden, malından ve bütün insanlardan daha çok sevmesi gerektiğine delil teşkil eden pekçok âyet ve hadis bulunmaktadır.

    Reveiwers: Muhammed Şahin

    Translators: M.Beşir Eryarsoy

    Publisher: Guraba Yayınevi

    Source: http://www.islamhouse.com/p/191795

    Download:

Facebook Twitter Google+ Pinterest Reddit StumbleUpon Linkedin Tumblr Google Bookmarks Email

Random books

  • İnsanların Önemsemediği, Sakınılması Gereken Haramlar

    Birçok insanın hafife aldığı sakınılması gereken haramlar: Kıymetli okuyucu, İslâm şeriatında haram olduğu sâbit olan ve Kur'an ve sünnetten delilleriyle açıklanan birçok haramı, bu kitapta bulacaktır.Bu haramlar, günümüzde müslümanlar arasında yaygın ve işlenir hâle gelmiştir. Bu durumu, Allah Teâlâ'ya havâle ederiz.

    Translators: Muhammed Şahin

    Publisher: Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan

    Source: http://www.islamhouse.com/p/783

    Download:

  • Mekke ve Medine'den Hutbeler

    Her Cuma günü Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevî'nin minberlerinden okunan hutbelerin Türkçe çevirisidir.

    Reveiwers: Muhammed Şahin

    Translators: İsmail Yaşa

    Publisher: http://www.islah.de web sitesi

    Source: http://www.islamhouse.com/p/204920

    Download:

  • Taberi Tefsirinin Meâli

    Bu tefsirin ne kadar önemli bir bir eser olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım!

    Reveiwers: Muhammed Şahin

    Translators: Hüseyin Alıcı

    Source: http://www.islamhouse.com/p/71429

    Download:

  • Dört Mezhep Arasında Akide Birliği

    Translators: M.Beşir Eryarsoy

    Source: http://www.islamhouse.com/p/982

    Download:

  • Gözlerinle Görüyormuşçasına Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-

    Yazar, kitabının önsözünde şöyle demiştir: Gönülden bir sevgi ile bağlı olduğum insanı, Allah’ın Rasûlü, Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-’i yazarken tarafsız olamam.Çünkü ben,dünyanın herhangi bir köşesinde bir devlet kurmak için halkına kendi tezini sunan ve taraftarlarına düşüncelerini arz eden siyasî bir lideri yazmıyorum.Bilakis ben,âlemlerin Rabbi tarafından bütün insanlığa rahmet olarak gönderilen bir peygamberi yazıyorum. Onun hakkında yazarken hiçbir zaman tarafsız olmayacağım. Çünkü ben orduları, yasaları, taraftarları, tonlarca altınve gümüşü, atları, davarları ve ekinleri olan bir kral hakkında yazmıyorum. Ben,âlemlere hediye edilmiş bir rahmet ve bahşedilmiş bir nimet hakkında, Allah’ın Rasûlü, Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem- hakkında yazıyorum.

    Reveiwers: Muhammed Şahin

    Publisher: Guraba Yayınevi

    Source: http://www.islamhouse.com/p/243959

    Download:

Select language

Select surah